• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Orgaandonatie - Ja of Nee?

 

In de serie avonden rond thema’s uit de gezondheidszorg richten we deze keer de blik op orgaandonatie. Er is veel over te doen dit jaar. De Tweede Kamer heeft een wet aangenomen, waarin geregeld wordt dat mensen die geen actief bezwaar maken vanzelf orgaandonor worden. De Eerste Kamer moet er nog over beslissen. Maar wat vinden we zelf? Iemand zei: als je nog twee nieren hebt, ben je geen echte christen. Iemand anders zei: als ik verplicht word, is het geen geven meer. Nog weer iemand anders: als je een orgaan wilt ontvangen moet je ook bereid zijn zelf een orgaan af te staan. En wat als je zelf ligt te wachten op een levensreddend orgaan van een ander? Wat als je bewust weigert je leven te verlengen via orgaandonatie? Hoe gaat het eigenlijk precies in zijn werk? Vragen waarmee we deze avond aan de slag willen. Met ervaringsdeskundigen en onze eigen ervaringen. Het gaat ons allemaal aan.

Datum woensdag 7 februari 2018
Plaats St Lambertuskerk Kerk-Avezaath
Tijd 19.45 uur - 22.00 uur
Aanmelden ds. Everdien Hagen (0344 - 681500) Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
pastor Kees Vernooij (0345 - 518817) Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.