• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Asch - nieuwsberichten

 

 

 

 

Erichem en Asch

Kerkdiensten

Zondag 1 mei, Rogate

10.00 uur: streekdienst in Kapel -Avezaath, ds E. Hagen

Collecten: Diaconie, Kerk en Streekgemeente

Donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag/ Bevrijdingsdag

10.00 uur: Oecumenische viering in Erichem, ds L. de Borst en ds M.W. de Mik

Collecte: Le Nid in Ivoorkust

Zondag 8 mei, Wezenzondag

10.00 uur: dienst in Kerk-Avezaath, ds C. van Alderwegen

Collecten zie onder gemeenteberichten van Kerk en Kapel-Avezaath

 

Erichem

Bloemen

Zondag 17 april gingen de bloemen in Erichem als groet naar Jannie Wellner-van Lith, naar Gerard van Verseveld en naar Jan en Natasja van Mourik.

 

Trekker Trek

Het is al weer bijna zover op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei worden in Erichem de tractor en truck pulling wedstrijden gehouden aan de Mierlingsestraat op het weiland van Ton Heuff. De opbrengst is bestemd voor de kerk en het dorpshuis van Erichem. Op vrijdag 6 mei beginnen de wedstrijden om 17.00 uur en met als afsluiting muziek in de tent bij de baan. Zaterdag 7 mei beginnen de wedstrijden om 13.00 uur.

 

Erichem en Asch

Bij de diensten

Zondag 1 mei is er een streekdienst in Kapel-Avezaath, waarin zal voorgaan ds E. Hagen. Na afloop is er koffiedrinken, denkt u eraan uw eigen liedboek mee te nemen. Donderdag 5 mei vieren het feest van Jezus’ Hemelvaart en vieren we de bevrijding van ons land op 5 mei 1945 in een oecumenische viering in de Sint Joriskerk te Erichem. De collecte voor de Diaconie is bestemd voor het kindertehuis Le Nid in Ivoorkust. Na afloop is er koffiedrinken. Voorafgaande van de viering is er een ochtendwandeling, die is uitgezet door Thea Maas. We starten om 7.00 uur vanaf de kerk in Erichem. Wandelaars, denken jullie eraan een extra paar schoenen en sokken mee te nemen. In tegenstelling tot wat eerder is vermeld, zal het ontbijt bij mij thuis zijn in de schuur aan de Erichemsekade 4B rond 8.30 uur. In verband met het boodschappen doen voor het ontbijt, graag opgave voor woensdag 4 mei. Zondag 8 mei is er dienst in Kerk-Avezaath, waarin zal voorgaan ds C. van Alderwegen.

 

Omzien naar elkaar

Cees van Druten is weer opgenomen in het ziekenhuis in Tiel. We leven mee met Tinus van Driel. De operatiewond aan zijn been wil maar niet helen. Ook denken we aan Jannie Wellner-van Lith, nu het haar niet meer lukt om ’s zondags naar de kerk te komen. To van de water-van der Willigen verblijft in zorgcentrum Avondlicht in Herwijnen om aan te sterken.

Wij bidden hen allen Gods nabijheid toe.

 

Uit de boerderij

Ik dacht altijd wanneer ik mensen met zo’n fluorescerend hesje zwerfvuil zag verzamelen langs de weg en in de berm in Buren en omgeving, dat zij een taakstraf hadden vanwege een verkeersovertreding. Op de tweede zaterdag in april droeg ik zelf zo’n hesje. Met een ploeg van de Corsoclub Buren trok ik eropuit om zwerfvuil op te rapen met een knijpstok. Elke vereniging ontvangt namelijk van de gemeente Buren € 1000,00, wanneer je met elkaar een aantal zaterdagochtenden meedoet aan de zwerfvuilactie in heel de burgerlijke gemeente Buren. Natuurlijk gaf het mij een goed gevoel dat ik met mijn kleine inspanning de corsoclub hielp om die € 1000,00 te verdienen. Maar tegelijk was ik me er de hele tijd van bewust, dat het werk, dat ik deed als vrijwilliger vroeger werd gedaan door een betaalde arbeidskracht. Zo zie je dat op veel terreinen de vrijwilligers de plaats innemen van betaalde krachten. Ondanks dat dubbele gevoel keerde ik zaterdagmiddag in een opperbeste stemming terug naar huis. Het buiten zijn, de zon en het optrekken met elkaar gaven mij bij thuiskomst net dat extra zetje om ook het zwerfvuil langs de sloot aan de Hulsterweg en de Erichemsekade te lijf te gaan.

 

Met hartelijke groet, Machteld de Mik-van der Waal, tel 0344 570099

 

 

In en om Oranjehof

Weekopeningen

Maandag 18 april ging de weekopening in Oranjehof niet door, omdat een aantal bewoners met vrijwilligers een dagje uit was naar de Keukenhof. De bloemen heb ik als groet gebracht bij mw Rientje van Malsen-de Jongh en mw Jo van Eldik-van Veenendaal in Vrijthof. Onlangs sprak ik een dochter wier moeder in Oranjehof woont. Zij was in de veronderstelling dat de weekopening alleen bedoeld was voor de bewoners zelf. Daarom wil ik hier nog eens benadrukken dat dat zeker niet het geval is. Het is juist heel fijn voor de bewoners wanneer familie, vrienden of buren met hen de weekopeningen meemaken.

 

Omzien naar elkaar

Mw Rientje van Malsen-de Jongh verblijft na haar operatie in Vrijthof om verder te revalideren. Mw Jo van Eldik-van Veenendaal is weer thuis als u deze aflevering leest van De Kerk Roept.

 

Met hartelijke groet, Machteld de Mik-van der Waal 0344 57009