• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsberichten


Nieuws en meer 

Het groene boekje Vorming & Toerusting 2018-2019 is uit. U kunt het inzien door hier te klikken.

 

Het kerkboekje In en Om Kerk en Kapel van december 2018 kunt u lezen bij 'Kerkkrant In en Om'. Het boekje begint met onderstaande tekst. 

Welkom! 

Beste lezer, weet u van harte welkom in een van de Avezaathse kerken, of in een van de andere kerken van onze streekgemeente. Er is de komende tijd zoveel te zien en te doen, dat er ook voor u vast iets passends bij is. U kunt naar een gewone kerkdienst, maar ook naar een zangdienst, de kerstnachtdienst, naar Top2000, naar Connection of Avonduur. Details over de diverse diensten vindt u op de volgende bladzijden. Daarnaast nodigen wij u van harte uit om naar de kerstviering in Zalencentrum ‘De Avezathen’ te komen, deel te nemen aan het stamppot buffet in ‘Huize Poelzicht’ en mee te eten met de wereldmaaltijd. Lees hierover meer op de pagina’s 9 en 10.

Verder in dit boekje een groot aanbod van thema-avonden, een artikel over Connection, eindejaarscollecte en Actie Kerkbalans. Bij het onderdeel ‘Wat was’ een verslag van de gedachtenisdienst en een stuk van Bep van Ginneken ‘De open kerk is dicht’. Goed nieuws is er ook; wat dat kunt u lezen op pagina 22. De kinderen mogen in het weekend van 16 en 17 december een kerststal komen maken. Vaders, moeders, opa’s en oma’s, iedereen is van harte welkom om kerststallen te bezichtigen, zie pagina 21 voor de details.

Vanaf bladzijde 27 kunt u lezen dat er de laatste tijd nogal wat in beide kerken te doen is geweest. En er is alweer het een en ander georganiseerd zoals een kerstconcert en een tentoonstelling over oud Kerk-Avezaath. Daarna staat deel 2 van ‘De oude visscher’ en, zoals altijd, sluiten we af met een tekst van ds. F.H. Scheffer met deze keer als titel ‘het is niet anders’. Wij wensen u hele fijne feestdagen, de redactie.

Agenda Agatha Capel; Wat er zoal te doen is in de Agatha Capel is te zien in de agenda. Deze is te vinden door in de linkerkolom te klikken op 'kerkgebouwen' en vervolgens op 'Agatha Capel informatie'.

Sinds kort is het toegestaan om in de Agtha Capel een burgerlijk huwelijk te sluiten. Het kerkje is authentiek en door haar intimiteit en prachtige ligging hiervoor zeer geschikt. Voor het houden van de receptie, het diner en/of uw feest kunt u terecht bij het ernaast gelegen Restaurant Poelzicht. Meer over de verhuur staat bij 'Kerkgebouwen - Agatha Capel'.

In de Agatha Capel is het ook mogelijk om, op afspraak, een rondleiding te krijgen. Kosten per groep van 20 personen € 30,-- inclusief koffie of thee. Voor iedere persoon meer € 1,50 extra. Informatie en opgave bij mevrouw M. Vogelzang T: 0344 681362 E; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Zondagsdiensten, bijeenkomsten en meer. Onder 'zondagsdiensten' staat ook een overzicht van bijieenkomsten die plaats vinden. Kijk er eens naar, want misschien staat er ook voor u iets bij.

Onder nieuwsberichten staan de laatste uitgaven van:

De Kerk Roept, onderdeel Kerk- en Kapel-Avezaath; verschijnt 2-wekelijks

De Avezaathse Nieuwsbrief In en Om Kerk- en Kapel; verschijnt 2x in het voorjaar.

Het Avezaathse kerkboekje In en Om Kerk- en Kapel; wordt 2x in het najaar, begin september en half december, huis aan huis bezorgd.

Kopij voor de nieuwsbrief van maart 2019 a.u.b. voor vrijdag 1 maart a.s. mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .