• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsberichten


Nieuws en meer 

Het groene boekje Vorming & Toerusting 2018-2019 is uit. U kunt het inzien door hier te klikken.

Het kerkboekje In en Om Kerk en Kapel van september 2018 kunt u lezen bij 'Kerkkrant In en Om'. Het boekje begint met onderstaande tekst van de redactie.

Een nieuw seizoen

In het nieuwe seizoen is er weer heel veel te zien en te doen. Bezoek een van de kerkdiensten, het overzicht staat op de pagina hiernaast. Of kom op de derde zondag van de maand naar basisschool Beatrix in Buren, naar CONNECTION. Meer daarover kunt u lezen op pagina 11. Ook een aanrader is zondag 28 oktober: Avonduur in de St. Lambertuskerk.

Bij ‘Wat komt’ kunt u lezen over een ruim aanbod van thema middagen en avonden o.a. woensdag 31 oktober ‘Boeren en telers in gesprek: het aardse van het avondmaal’. Op de pagina’s daarna staat informatie over de nieuwe classis, een artikel van Avezaaths Allerlei en de kinderpagina waarin kinderen van harte uitgenodigd worden om naar de zondagsschool te komen. Ook gaan we dit jaar, met uw hulp en die van de kinderen, weer meewerken aan Actie4Kids, voorheen ‘Operatie Schoenendoos’.

In de rubriek ‘Goed nieuws’ hebben wij vermeld dat het sinds kort mogelijk is om in de Agatha Capel een burgerlijk huwelijk te sluiten. Echt goed nieuws, want wie wil er niet trouwen in zo’n prachtige kapel.

 

Verder in dit boekje aandacht voor de Torentocht; een eendaags wandel-evenement dat dit jaar voor de vijfde keer plaats vindt. Het programma van de Avezaathse Cultuurdagen is nog niet helemaal rond, maar op pagina 23 kunt u er al het één en ander over lezen. Gospelkoor To Believe zoekt nieuwe leden. Misschien iets voor u? Op pagina 25 een bijdrage van het Mantelpunt in Kerk-Avezaath en op de bladzijde daarna een artikel over goedkope rijbewijs-keuringen.

Tot slot bij ‘De Tijd van nu’ een mooi stuk van ds. F.H. Scheffer. Wij wensen u heel veel leesplezier.

 

 

Agenda Agatha Capel; Wat er zoal te doen is in de Agatha Capel is te zien in de agenda. Deze is te vinden door in de linkerkolom te klikken op 'kerkgebouwen' en vervolgens op 'Agatha Capel informatie'.

Sinds kort is het toegestaan om in de Agtha Capel een burgerlijk huwelijk te sluiten. Het kerkje is authentiek en door haar intimiteit en prachtige ligging hiervoor zeer geschikt. Voor het houden van de receptie, het diner en/of uw feest kunt u terecht bij het ernaast gelegen Restaurant Poelzicht. Meer over de verhuur staat bij 'Kerkgebouwen - Agatha Capel'.

In de Agatha Capel is het ook mogelijk om, op afspraak, een rondleiding te krijgen. Kosten per groep van 20 personen € 30,-- inclusief koffie of thee. Voor iedere persoon meer € 1,50 extra. Informatie en opgave bij mevrouw M. Vogelzang T: 0344 681362 E; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Zondagsdiensten, bijeenkomsten en meer. Onder 'zondagsdiensten' staat ook een overzicht van bijieenkomsten die plaats vinden. Kijk er eens naar, want misschien staat er ook voor u iets bij.

Onder nieuwsberichten staan de laatste uitgaven van:

De Kerk Roept, onderdeel Kerk- en Kapel-Avezaath; verschijnt 2-wekelijks

De Avezaathse Nieuwsbrief In en Om Kerk- en Kapel; verschijnt 2x in het voorjaar.

Het Avezaathse kerkboekje In en Om Kerk- en Kapel; wordt 2x in het najaar, begin september en half december, huis aan huis bezorgd. De kopij voor het kerkboekje van december a.u.b. voor vrijdag 23 november mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .