• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsberichten


Nieuws en meer 

Avezaaths Allerlei, rommelmarkt 2 juni 2018, wat een opbrengst weer! 
Heel veel dank aan iedereen die ook dit jaar heeft meegewerkt!
Het is ieder jaar weer een hele organisatie. We hebben met meer dan 100 medewerkers in de voorbereiding en verkoop op 2 juni een prachtige markt neergezet! Het weer probeerde spelbreker te zijn, maar ondanks de regenbuien tijdens het huis aan huis ophalen en het opbouwen van de markt, bleef iedereen enthousiast doorwerken. En het resultaat mocht er zijn € 11.859,60. Lees de hele tekst hier.

Lintjesregen 28 april 2018 in Tiel zie https://www.youtube.com/watch?v=-BtSap9tnzE

Kapel-Avezaath hofleverancier bij Tielse lintjesregen - Drie inwoners van de gemeente Tiel hebben donderdagochtend uit handen van burgemeester Hans Beenakker een Koninklijke onderscheiding gekregen tijdens de traditionele Lintjesregen. Zij worden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Helène Herschel uit Tiel is sinds 2001 actief voor mensen met een verstandelijke beperking als begeleider en organisator van vakanties, cursussen en workshops. Ze doet dat bij stichting ZO en orkest De Boemeltjes. Ook was Herschel jarenlang productieleider voor musicals bij Idem Dito. De Protestantse gemeente Kerk- en Kapel-Avezaath is dit jaar met twee benoemingen hofleverancier bij de lintjesregen. Riet van Buren uit Kapel-Avezaath is er al ruim twintig jaar ouderling. Daarbij is zij 23 jaar betrokken bij de haal- en brengdienst voor het bijwonen van kerkdiensten voor bewoners van verpleeghuis Vrijthof en patiënten in ziekenhuis Rivierenland. Ook is ze vrijwilligster bij de rommelmarkt in Kerk-Avezaath. Dat laatste geldt ook voor Gep van Scheerdijk, mede-oprichter van de rommelmarkt. Hij was onder meer koster, penningmeester en voorzitter bij de gemeente. Ook was hij lid van de plaatselijke commissie van de stichting Oude Gelderse Kerken.

 

Boekpresentatie 'Plotseling was het oorlog'. Donderdag 25 april was in de Agatha Capel de presentatie van het boek 'Plotseling was het oorlog', geschreven door Jan Vermeulen. Het verhaal gaat over het neerstorten van een Duits vliegtuig in Kapel-Avezaath op 10 mei 1940. De gebeurtenis wordt in beeld gebracht aan de hand van verhalen van getuigen en zelfs een familielid van één van de verongelukte Duitse piloten. Zie https://www.youtube.com/watch?v=9Tck0PNfMvk

Bidden om levenskunst Aan de Woerd in Kerk-Avezaath staan, bijna op, dicht bij elkaar twee huizen met een naam. Het ene huis heet: Niets zonder moeite. Het andere huis heet: ’t Kleine wonder. Ik heb nooit aangebeld om te vragen waarom de huizen deze naam hebben. (Nu ik dit stukje schrijf denk ik: toch eens doen…) maar elke keer als ik daar langs fiets glimlach ik. Die beide huizen laten samen zien hoe het leven is: Niets zonder moeite, maar ook een wonder. Ze houden elkaar in evenwicht. Niets zonder moeite herinnert aan onze eigen inspanning. Lees de rest van dit door ds. Everdien Hagen geschreven stuk bij 'Geloofsgemeenschap-preken'.

Agenda Agatha Capel; Wat er zoal te doen is in de Agatha Capel is te zien in de agenda. Deze is te vinden door in de linkerkolom te klikken op 'kerkgebouwen' en vervolgens op 'Agatha Capel informatie'.

In de Agatha Capel is het ook mogelijk om, op afspraak, een rondleiding te krijgen. Kosten per groep van 20 personen € 30,-- inclusief koffie of thee. Voor iedere persoon meer € 1,50 extra. Informatie en opgave bij mevrouw M. Vogelzang T: 0344 681362 E; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Zondagsdiensten, bijeenkomsten en meer. Onder 'zondagsdiensten' staat ook een overzicht van bijieenkomsten die plaats vinden. Kijk er eens naar, want misschien staat er ook voor u iets bij.

Onder nieuwsberichten staan de laatste uitgaven van:

De Kerk Roept, onderdeel Kerk- en Kapel-Avezaath; verschijnt 2-wekelijks

De Avezaathse Nieuwsbrief In en Om Kerk- en Kapel; verschijnt 2x in het voorjaar.

Het Avezaathse kerkboekje In en Om Kerk- en Kapel; wordt 2x in het najaar, begin september en half december, huis aan huis bezorgd. De kopij voor het kerkboekje van september a.u.b. voor vrijdag 31 augustus mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .