• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Zondagsdiensten, bijeenkomsten en meer


Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk, Daver 15, 4012 BA

Kapel-Avezaath, Agatha Capel, Zoelensestraat 2, 4013 CR

                                                                                                                                                                                                                            

 

Datum

Tijd

Plaats

Voorganger

Bijzonderheden

14 okt

10:00 uur

Kapel-Avezaath

Ds. M. de Mik

Avondmaal

21 okt

10:00 uur

Zoelen

Ds. G. van der Velde

Streekdienst

21 okt

09:30 uur

Buren, basisschool

Ds. E. Hagen

CONNECTION

28 okt

10:00 uur

Kapel-Avezaath

Ds. E. Hagen

 

28 okt

19:30 uur

Kerk-Avezaath

Ds. E. Hagen

Avonduur

4 nov

10:00 uur

Kerk-Avezaath

Ds. E. Hagen

Cultuurdagen

7 nov

19:30 uur

Kerk-Avezaath

Ds. E. Hagen

Dankdag

11 nov

10:00 uur

Kerk-Avezaath

Mw. E. Bakker

Cultuurdagen

18 nov

10:00 uur

Ravenswaaij

Pastor K. Vernooij

Streekdienst

 

Avonduur

Een muzikaal moment van rust in het koor van de St. Lambertuskerk in Kerk-Avezaath. We komen samen ‘onder de hoede van de hemel’ in een afwisseling van muziek, stilte, teksten en gebeden. Dit keer verleent het koor Schoone Keelen uit Tiel o.l.v. Willem van der Til de medewerking. Zij zingen met orgelbegeleiding en a capella.

Plaats:              Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk

Datum:             zondag 28 oktober

Tijd:                  19:30 uur

De toegang is gratis. U kunt uw waardering na afloop uitdrukken in een gift als tegemoetkoming in de kosten.  

Verdere informatie: mevrouw J.M. Kat T: 0344 681500.  

 

Thema middagen en avonden

 

Boeren en telers in gesprek: het aardse van het avondmaal

Vorig jaar hebben we de tweede avond belegd met boeren en fruittelers uit de streek. Dit jaar is er weer een avond. Allereerst om bij te praten hoe het er na een jaar voorstaat met het bedrijf. Ook komt de vraag op tafel hoe boeren en telers omgaan en inspelen op ontwikkelingen in de samenleving, de politiek en de markt. En we zoeken verbinding met het geloof en de kerk.

Dit keer kijken we naar het avondmaal: brood en wijn zijn dagelijks voedsel. Product van arbeid, zon, regen en aarde. Alles waar de landbouw mee van doen heeft. De waarde van voedsel raakt makkelijk uit beeld. Het avondmaal is ook de maaltijd waarin we uitgenodigd worden om op te houden elkaar de zwarte piet toe te spelen. Samen staan we schuldig, samen wordt ons nieuwe toekomst geschonken. Hoe werkt dit door in de dagelijkse praktijk?

Plaats:             Erichem, consistorie Sint Joriskerk

Datum:             woensdag 31 oktober.

Tijd                  20:00 uur tot 22:00 uur

Aanmelden:      ds. Everdien Hagen T: 0344 681500 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

                        ds. Machteld de Mik-van der Waal T: 0344 570099 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Twee thema-avonden ´Islam in Nederland´ (vervolg)

Bijbel en Koran

Tussen de Bijbel en de Koran bestaan veel overeenkomsten en verschillen. Twee heilige boeken waarover veel te vertellen en te discussiëren valt. Soms zijn die verhalen en discussies een feest van herkenning, maar soms ook leveren ze opgetrokken wenkbrauwen en zelfs aversie over en weer op.

Reden genoeg dus om er aandacht aan te schenken, te meer daar Nederland steeds meer moslims telt, al meer dan een miljoen, en de kerkverlating onder christelijk Nederland nog steeds doorgaat. De leidraad van de avond wordt, naast de Bijbel en de Koran zelf, gevormd door het boek ´Bijbel en Koran´ van Jacques Jomier. Jomier is afkomstig uit Frankrijk en was als islamoloog jarenlang verbonden aan het Dominicaans studiecentrum in Cairo, Egypte.

Na de inleiding kijken we met elkaar naar overeenkomsten en verschillen in beide heilige boeken met behulp van een overzichtelijk en praktisch schema, gemaakt door de inleider.

 

Bezoek aan Turkse Yesevi moskee          

Het tweede deel van deze islamserie zal bestaan uit een bezoek aan de Turkse moskee in Tiel, die gevestigd is in een historisch pand en over een prachtige en zeer aansprekende gebedsruimte beschikt. We zijn benieuwd naar de verhalen van onze gids ter plaatse en ook naar de beantwoording van onze vragen die we hebben over het gebouw, de Koran en islam. Begeleider van beide bijeenkomsten is drs. J.P. (Johan) Goossen te Tiel, theoloog en islamoloog i.s.m. ds. Leon de Borst en ds. Gea van der Velde. Deze avonden zijn een vervolg op de twee thema-avonden in het voorjaar van 2018, maar nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Plaats:             Rijswijk, gebouw Rehoboth, Kerkstraat 4 (1 november)

                        Tiel, Koornmarkt 20 (donderdag 8 november)

Data:                donderdag 1 november Rijswijk, 8 november Tiel

Tijd:                 20:00 uur donderdag 1 november in Rijswijk

                        15:00 uur donderdag 8 november in Tiel

Aanmelden:      ds. Leon de Borst T: 0344 571283 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

                         ds. Gea van der Velde T: 0345 558620 E:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Connection De naam zegt het al, heeft als doel om verbinding te leggen tussen mensen onderling. Die het gezellig vinden om elkaar te ontmoeten of beter te leren kennen. Die de behoefte hebben om samen te zijn. In de maandelijkse Meet-Up kunnen we elkaar ontmoeten, ons laten inspireren, ons opladen en van gedachten wisselen. De Meet-Up bestaat uit een keuzeprogramma met onderdelen die de hele zondagmorgen gevolgd kunnen worden. Daarbij kun je denken aan onderdelen als een stilteviering, uitgebreide gelegenheid tot ontmoeting bij de koffie, een inleiding, zingen, praktische hulpverlening, bezig zijn met kinderen en/of samen eten. De hele ochtend is de kinderruimte open. Tijdens de boodschap en workshops is er een actief kinderprogramma. Tijdens stilteviering, boodschap en workshops blijft de koffie/ontmoetingsruimte open en zijn er mensen om je te ontvangen op welk tijdstip je ook komt.

CONNECTION is voor iedereen, dus jong en oud, zoekers en vinders, mensen van dichtbij en verder weg. Voor iedereen die zich aangesproken voelt: zoek contact of kom kijken!

Plaats:             Buren, Beatrix basisschool

Datum:             bijna elke derde zondag van de maand, de eerstvolgende op 16 september, 21 oktober, 18 november (december niet), daarna in 2019 op 20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, (juli en augustus niet)   

Info:                 F: www.facebook.com/nieuwekerkvoorallemensen W: www.connectionburen.nl

Contact:           Agnita Wammes E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Je geloof en je leven

Ergens laat dat geloof je niet los. Het zegt je misschien zelfs heel veel. Maar om het een plek te geven in je leven valt niet altijd mee. Zeker niet alleen. Wat is er leuker dan het te delen met een gezellig groepje jong-volwassen en mensen van middelbare leeftijd. We pakken onderwerpen op die spelen in de wereld ons heen en in het geloof die overigens bij een daaropvolgende meet-up van CONNECTION aan de orde komen. Je komt in een kleine groep die open staat voor nieuwe mensen. Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst. Je kunt een keer komen kijken. En je hoeft niet elke keer te komen. Meld je aan, of kom gewoon.

Plaats:             aan huis bij ds. Leon de Borst, Max v Egmondstraat 6, Buren

Datum:             elke derde maandag van de maand (m.u.v. vakanties) te beginnen op 17 september (begeleiding Everdien), 15 oktober (begeleiding Leon), 19 november (E), 21 januari (L), 18 februari (E), 18 maart (L), 6 mei (E), 20 mei (E) en 17 juni (L)

Tijd:                 20:15 uur tot 22:00 uur

Aanmelden       ds. Everdien Hagen T: 0344 681500 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

en informatie:   ds. Leon de Borst T: 0344 571283 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Streekgemeente-moederkring ‘Geloof en Opvoeding’

Sta je met de handen in het haar met een opvoedingsprobleem? Of vraag je je af wat je je kinderen aan geloof mee wilt geven? Je kunt je moeder bellen…

Of vraag het aan andere moeders die tegen dezelfde vragen aan lopen!

Elke laatste donderdag van de maand van 20:00 uur tot 22:00 uur komt er een groep van moeders bij elkaar uit alle kerken binnen de streekgemeente 'Tussen Lek en Linge’ met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. We zijn inmiddels een gezellige groep van 15 moeders, waarbij in de praktijk blijkt dat er gemiddeld 10 aanwezig zijn. We zijn serieus bezig, maar lachen ook heel wat af. De groep is open, dus we staan altijd open voor nieuwe 'leden'. Wees welkom!

We vullen onze avonden met het bespreken van (geloofs)-opvoedingsboeken, we organiseren workshops, kijken een film, discussiëren over actualiteiten aangaande opvoeding aan de hand van krantenartikelen, fimpjes op Youtube etc. We sluiten het jaar altijd af met een heerlijke High Tea bij één van de moeders thuis of met een BBQ op een rustieke locatie in de buurt, samen met onze kinderen. Schroom niet, weet je welkom, dus kom gerust een keer een kijkje nemen om de sfeer te proeven!

Plaats:             Mieke de Borst, Max. van Egmondstraat 6, Buren

Datum:             donderdag 27 september 2017, en daarna elke laatste donderdagavond van de maand t/m eind juni, begin juli 2018

Tijd:                 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Plaats:             variërend bij diverse moeders aan huis, 1e keer bij M. de Borst

Contactpersoon : Mieke de Borst T: 0344 744016 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Bijbel-lees-kring

Samen de bijbel lezen. In gesprek met de bijbel en met elkaar. De bijbel gaat open. We lezen hardop het gedeelte van (een) komende zondag. Dan is er ruimte voor associaties, vragen, informatie, inzicht, gesprek en gebed. De beide dominees geven diepgang vanuit hun kennis en ervaring. We luisteren naar de oude woorden, we luisteren naar elkaar. Hoe raakt ons leven in contact met wat daar staat? Waar botst het? Waar vinden we inspiratie? Hoe komt het woord tot leven hier en nu? Mensen die al langer meedoen laten weten dat ze het verrijkend vinden. En je beleeft de kerkdienst waarin het gedeelte daarna aan de orde komt intensiever. Zo willen we opnieuw in de streekgemeente graag de bijbel en elkaar ontmoeten met ieder die aan tafel aanschuift. Je komt terecht in een open groep, je hoeft niet alle keren mee te doen. Maar als je een keer geweest bent wil je dat vast wel! Kom sfeer proeven en meedoen.

Plaats:             Kerk-Avezaath, consistorie St. Lambertuskerk

Data:                De tweede maandag van de maand dus op 8 oktober, 12 november, 14 januari, 11 februari, 11 maart en 8 april

Tijd:                 19:30 uur tot 21:00 uur

Leiding:            ds. Gea van der Velde en ds. Everdien Hagen

Aanmelding:     ds. Everdien Hagen T: 0344 681500 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

                         ds. Gea v.d. Velde T: 0345558620